24-27 Eylül 2024 Tarihli YADYO İngilizce Yeterlik Sınavı Hakkında Önemli Bilgilendirme

23 Eylül 2024 Tarihli YADYO İngilizce Düzey Belirleme Sınavı

Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin Yeterlik Sınavına girebilmeleri için 23 Eylül Pazartesi günü yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavına girmeleri ve bu sınavdan en az 50 puan almaları gerekmektedir. Tekrar öğrencileri Düzey Belirleme Sınavına GİRMEYECEKLERDİR.

24-27 Eylül 2024 Tarihli YADYO İngilizce Yeterlik Sınavı

OTURUM

TARİH & SAAT

İÇERİK

1.      Oturum

24 Eylül 2024 Salı günü Saat: 10.00

Listening

(25 puan)

Part 1: Speaker Matching (4x1.25= 5 pts.)

Part 2: Various Situations (5x1.25= 6.25 pts.)

Part 3: Lecture/Monologue (5x1.25= 6.25 pts.)

Part 4: Dialogue (6x1.25= 7.5pts.)

Reading

(25 puan)

(Listening excluded 70-75 min.)

Part 1: Gapped Text (4x1.25= 5 pts.)

Part 2: Short texts (5x1.25= 6.25 pts.)

Part 3: TextI (5x1.25= 6.25 pts.)

TextII  (6x1.25= 7.5pts.)

2.      Oturum

24 Eylül 2024 günü Saat: 13.00

Writing

(25 puan)

Part 1: Integrated Writing (10 pts.)

Part 2: Writing an  essay on a given topic in a

minimum of 250 words.  (15 pts.)

“S          ÇÜ YADYO Yüksekokul Kurulu tarafından Yeterlik Sınavının Sözlü Bölümüne girebilmek için dinleme, okuma ve yazma bölümlerinin toplam puani 75 (yetmişbeş) puan üzerinden baraj puanın İngilizce Öğretmenliği Bölümü için en az 55 (elli beş) puan, İngilizce Öğretmenliği Bölümü dışında kalan diğer bölümler için en az 45 (kırkbeş) puan olmasi; dinleme, okuma ve yazma bölümleri toplam puani belirlenen baraj puanlarının altında kalan öğrencilerin Sınavın Sözlü Bölümüne almamalarının ve Yeterlik Sınavından BAŞARISIZ ilan edilmeleri kabul edilmiştir. Buna göre sözlü sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler için 3. Oturum saatleri aşağıda belirtilmiştir.

3.      Oturum

27 Eylül 2024 günü (Randevu saatleri saat 09.00 itibariyle başlayacaktır, randevu saatleri yadyo.cu.edu.tr web sitemizde ilan edilecektir)

Speaking

(25 puan)

Part 1: Daily topic- General English (10 pts.)

Part 2: Individual Question and follow up

questions based on the given answer (15 pts.)

24-27 Eylül 2024 Tarihli YADYO İngilizce Yeterlik Sınavına girecek öğrencilerin sınav günü dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir:

24 Eylül 2024 Salı günü İngilizce Yeterlik Sınavı;

1. Oturum için öğrenciler sınıflara saat 09.15 ten itibaren alınacağından tüm öğrencilerin en geç 09.00’da Yabancı Diller Yüksekokulu binası önünde hazır olması gerekmektedir.

2. Oturum için öğrenciler sınıflara saat 12.30 ’dan itibaren alınacağından tüm öğrencilerin en geç 12.30’da Yabancı Diller Yüksekokulu binası önünde hazır olması gerekmektedir.

27 Eylül 2024 Cuma günü İngilizce Yeterlik Sınavı;

3. Oturum Speaking bölümü için öğrencilerin randevu saatlerinden en az 30 dakika önce geçerli kimlik belgeleriyle Yabancı Diller Yüksekokulu binası önünde hazır olması gerekmektedir. Sözlü (Speaking) sınav kayıt altına alınacaktır.

Sınav salonuna girerken yanınızda kurşun kalem, tükenmez kalem ve silgi getirmeniz gerekmektedir. Sizlere ayrıca kalem dağıtımı yapılmayacaktır.

24-27 Eylül 2024 Tarihli YADYO İngilizce Yeterlik Sınavının 3 oturumuna da girebilmek için öğrencilerin;

1.    ÇÜ Öğrenci Kimliği, yeni kayıtlar için kayıt belgesi

2.    Fotoğraflı ve onaylı resmi bir kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) göstermeleri zorunludur.

Bu belgelerden herhangi biri eksik olan öğrenciler BİNAYA ALINMAYACAKLARDIR.

·         Sınav salonuna geldiğinizde gözetmenin kontrol etmesi için geçerli bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı/ T.C. kimlik kartı/ pasaport/ sürücü belgesi ve ÇÜ öğrenci kimlik kartı, yeni kayıt belgesi) sıranızın üstüne koymanız ve sınav yoklama listesini imzalamanız gerekmektedir.

·         Sınav başlamadan önce cep telefonları ve akıllı saatler toplanır ve sınav sonuna kadar geri verilmez. Sınıftan ayrılırken cihazlarınızı almayı unutmayınız.

·         Öğrenciler sınav süresi boyunca tahtada saati görebileceklerdir. Zaman yönetimi öğrencilerin sorumluluğundadır ve gözetmenler zamanla ilgili herhangi bir uyarıda bulunmayacaktır.

·         Sınavın ilk 30 dakikasından sonra öğrenciler sınav salonlarından ayrılabilirler.

·         Sınıftan çıktıktan sonra, öğrenci tekrar sınıfa gelip sınava devam edemez. Herhangi bir sağlık problemi var ise öğrenci sınavdan önce bunu idareye bildirmelidir.

·         Sadece optik cevap kağıdına işaretlenen cevaplar değerlendirmeye alınacaktır. Kitapçıktaki cevapları optik cevap kağıdına geçirmek için ek süre verilmeyecektir.

·         Sınavı tamamladıktan sonra soru kitapçığı ve optik cevap kâğıdı gözetmene teslim etmeyi unutmayınız.

·         Sınav salonundan çıktıktan sonra lütfen koridorlarda beklemeyiniz.