MYP YATAY GEÇİŞ VE DGS İLE GEÇİŞ YAPAN HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİNİN İNGİLİZCE DÜZEY BELİRLEME SINAVI HAKKINDA

2023-2024 AKADEMİK YILINDA İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI OLAN BÖLÜMLERE, MYP İLE YATAY GEÇİŞ YAPAN ÖĞRENCİLER İLE DGS SINAVI SONUCU YERLEŞTİĞİ PROGRAMA KAYDINI YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN İNGİLİZCE DÜZEY BELİRLEME SINAVINA İLİŞKİN DUYURU

·        Yüksekokulumuzda 22 Eylül 2023 Cuma günü saat 10.00 da Düzey Belirleme Sınavı yüz yüze yapılacaktır.

·        Bu sınavın sonucuna göre öğrenciler seviyelerine uygun sınıflara yerleştirilecektir. Öğrenciler bu sınavda aldıkları puana göre: P1, P2 ve P3 düzey sınıflarına yerleştirilecektir.

·        Seviye belirleme sınavına girmeyen öğrenciler P1 düzey sınıflarında derslere başlayacaktır.

·        Düzey Belirleme Sınavı öğrencilerin hazırlık sınıfından muaf olmasını SAĞLAMAZ.

*Yeni kayıtlı öğrencilerden bu sınavından 50 ve üstü alanlar, 25-26 Eylül 2023 tarihlerindeki İngilizce Yeterlik Sınavına girebilirler.

ÇÜ YADYO İngilizce Düzey Belirleme Sınavı hakkında bilgi aşağıdaki şekildedir:

Sınav Tarihi ve Saati

Sınav İçeriği

Sınav Toplam Soru Sayısı

Sınav Toplam Puanı

Sınav Süresi

22 Eylül 2023 Cuma Günü

saat 10.00

Dilbilgisi ve kelime bilgisi (Grammar&Vocabulary)

Okuduğunu Anlama (Reading Comprehension)

80 soru

100 puan

80 dakika

ÇÜ İngilizce Düzey Belirleme Sınavına girecek öğrencilerin sınav günü dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir:

·        Düzey Belirleme Sınavına gireceğiniz sınav salonları yadyo.cu.edu.tr web sayfamızdan ilan edilecektir.

·        Öğrenciler sınıflara saat 09.15 ten itibaren alınacağından tüm öğrencilerin en geç 09.00’da Yabancı Diller Yüksekokulu binası önünde hazır olması gerekmektedir.

·        Sınav salonununa girerken yanınızda kurşun kalem, tükenmez kalem ve silgi getirmeniz gerekmektedir. Sizlere ayrıca kalem dağıtımı yapılmayacaktır.

·        Sınav salonuna geldiğinizde gözetmenin kontrol etmesi için geçerli bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı/ TC kimlik kartı/ pasaport/ sürücü belgesi ve ÇÜ öğrenci kimlik kartı ya da yeni kayıt belgesi) sıranızın üstüne koymanız ve sınav yoklama listesini imzalamanız gerekmektedir.

·        Sınav başlamadan önce cep telefonları ve akıllı saatler toplanır ve sınav sonuna kadar geri verilmez. Sınıftan ayrılırken cihazlarınızı almayı unutmayınız.

·        Öğrenciler sınav süresi boyunca tahtada saati görebileceklerdir. Zaman yönetimi öğrencilerin sorumluluğundadır ve gözetmenler zamanla ilgili herhangi bir uyarıda bulunmayacaktır.

·        Sınavın ilk 15 dakikasından sonra sınav salonlarına girilemez.

·        Sınavın ilk 30 dakikasından sonra öğrenciler sınav salonlarından ayrılabilirler.

·        Sınıftan çıktıktan sonra, öğrenci tekrar sınıfa gelip sınava devam edemez. Herhangi bir sağlık problemi var ise öğrenci sınavdan önce bunu idareye bildirmelidir.

·        Sadece optik cevap kağıdına işaretlenen cevaplar değerlendirmeye alınacaktır. Kitapçıktaki cevapları optik cevap kağıdına geçirmek için fazladan zaman verilmeyecektir.

·        Sınavı tamamladıktan sonra soru kitapçığı ve optik cevap kağıdı gözetmene teslim edilmelidir.

·        Sınav salonundan çıktıktan sonra lütfen koridorlarda beklemeyiniz.