YADYO & Türk Kızılay İşbirliği ile Kök Hücre Bağışı Kampanyası Yürütüldü

Gelişen ve ilerleyen teknoloji ile yaşamın birçok alanında olduğu gibi sağlık alanında da devrim niteliği taşıyan birçok ilerleme kat edilmiş, çaresiz ve ölümcül bilinen çeşitli hastalıklara sahip insanlar, yaşamlarına sağlıklı bir biçimde devam edebilme şanslarını bu inovatif adımlarda bulmuştur. Kök hücre, sayısız onca tedavi yöntemlerinden yalnızca birisidir ve ne yazık ki kök hücre bağışçısı olmakla ilgili doğru bilinen birçok yanlış bulunmaktadır. Bu yanlışları gidermek, kök hücre bağışçısı olmakla ilgili yapılması gerekenler, diğer bir deyişle başka bir insanın hayatına dokunmak ve ona yaşama devam etme fırsatı sunmak konularında YADYO ve Türk Kızılay işbirliği ile Akademik ve İdari kadronun yanısıra YADYO öğrencilerinin de bilgilendirilmesi sağlanmış, kök hücre bağışçısı olmak isteyenlerden doku örnekleri alınmıştır. Kök Hücre Bağışı kampanyasına Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı doktorlarından Arş.Gör.Dr. Mevlana AKBABA, Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları Öğr. Gör. Dr. Emel YÜRÜK ve Öğr. Gör. Muaz GÜLŞEN de destek verdi. Hayata bir mucize daha katmak için canhıraş çalışan sağlık personeline Türk Kızılay nezdinde teşekkürlerimizi iletiyor, bu vesileyle herkesi kök hücre bağışçısı olmaya davet ediyoruz.