“Dijital Ortamda İletişim ve Nezaket” Başlıklı Eğitim Semineri

Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda Doç. Dr. Birsel AYBEK tarafından “Dijital Ortamda İletişim ve Nezaket” başlıklı eğitim semineri verildi.

Endüstri 4.0 devriminin bir getirisi olmasının yanı sıra halihazırda sona ermemiş olan Covid-19 salgının da etkisiyle duraksamadan devam eden dijitalleşme, hayatımızın adeta ayrılmaz bir parçası haline gelmiş bulunmaktadır. Hal böyleyken, insan psikolojisinin yeni şartlara uyum sağlaması, mevcut düzende yer alan iletişim ve nezaket kurallarının sanal ortama aktarılması bir detaydan çok mecburiyet halini almıştır. “Ortamlar sanaldır ancak insanlar gerçektir” sloganıyla bu adaptasyon süreçlerinde sıklıkla yapılan hataların, bu hataların nasıl giderilebileceğinin, insan psikolojisinin yeni dijital düzende esasen nasıl şekillenebileceğinin altını çizen Doç. Dr. Birsel AYBEK, uyum sağlamanın yanı sıra kişisel alanların belirlenmesi ve bu alanların nasıl korunabileceğiyle ilgili bilgilerde paylaşmıştır.