2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında “Yeni Kayıt” Yaptıran Öğrenciler için Düzey Belirleme Sınavı Hakkında

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında Çukurova Üniversitesine bağlı tamamen İngilizce eğitim yapan programlar ile zorunlu ve seçmeli derslerin en az %30’unun İngilizce yapıldığı lisans programlarına yeni kayıt yaptıran öğrencilerin, İngilizce Düzey belirleme sınavına girmeleri zorunludur.

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında yeni kayıt yapan öğrenciler sınavlarımıza başvuru yapmadan girebileceklerdir.

Düzey belirleme sınavından 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 50 (elli) puan alan öğrenciler İngilizce Yeterlik sınavına girebilirler.

Yeterlik Sınavı hakkında bilgilendirme için;

Tek oturum halinde uygulanacak olan Düzey Belirleme Sınavına girecek yeni kayıt öğrencilerin;

Sınavlara girebilmek için; öğrenci kayıt belgesi ile fotoğraflı ve onaylı resmi bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) göstermesi şarttır.

YADYO Düzey Belirleme Sınavı

Tarih ve Saat Bilgisi

23 Eylül 2024

Saat: 10.00

Sınavlar hakkında bilgilendirmeleri ve başlayacak olan eğitimle ilgili duyuruları

yadyo.cu.edu.tr adresinden takip edebilirsiniz.