...

28 KASIM 2020 TARİHLİ 1.ARA SINAV (ACHIEVEMENT EXAMINATION 1) HAKKINDA BİLGİLENDİRME

28 KASIM 2020 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 1.ARA SINAV (ACHIEVEMENT EXAMINATION 1) HAKKINDA BİLGİLENDİRME:

LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ. DİKKATSİZ OKUMAKTAN KAYNAKLANAN YANLIŞ ANLAMALARIN SORUMLULUĞU ÖĞRENCİYE AİTTİR.

YADYO İngilizce Hazırlık Programı öğrencileri için çevrimiçi 1.Ara Sınav (Achievement Examination 1) 28 Kasım 2020 Cumartesi günü yapılacaktır.

ÇEVRİMİÇİ SINAV HAKKINDA BİLGİLER:

A.      Çevrimiçi sınava girişle ilgili uyulması gereken esaslar

B.      Sınavın içeriği ve oturumların erişime açık olduğu zaman aralıkları ve süreleri hakkında bilgi

A.     ÇEVRİMİÇİ SINAVA GİRİŞLE İGİLİ UYULMASI GEREKEN ESASLAR

1.  Sınavın yapılacağı elektronik ortama girebilmek için, internet bağlantısı olan dizüstü veya masaüstü bilgisayar veya mobil cihaza ihtiyacınız olacaktır. (Uyarı: Mobil telefon kullanmanız tavsiye edilmez.)

2. Elektronik ortamda yapılacak sınava giriş için gereken (güncellemeleri yapılmış) bilgisayar, internet vb. alt yapıyı sağlamak ve elektrik kesintisine karşı önlemini almak öğrencinin kendi sorumluluğundadır.

3. https://login.cu.edu.tr adresini kullanarak öğrenci numaranız ve şifrenizle Ç.Ü. Bilgi Sistemine (ÇÜBİS) geçiş yaptıktan sonra, yönlendirme linki ile sınav sayfasına giriş yapabilirsiniz. Sınava girişle ilgili diğer bilgiler için ÇÜBİS’te yer alan açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

Uyarı: Sınava giriş yapabilmek için oturum açma ekranında mutlaka ‘Microsoft 365 Oturum Aç’ bağlantısını tıklayınız ve ÇÜBİS sisteminde yazılı olan @ogr.cu.edu.tr uzantılı hesabınız ile giriş yapınız.

4. Sınavların başlangıç saatlerinden 15 dakika önce sınava giriş için tüm hazırlığınızı tamamlamış olmanız tavsiye edilir. Bu yöndeki sorumluluk öğrenciye aittir.

5. Ekranda gördüğünüz soruyu veya soruları cevaplandırarak ya da boş bırakarak bir sonraki sayfaya ilerleyebilirsiniz. Ancak sayfalar arasında geri gitme imkânı yoktur. İşaretleme yapmadan geçtiğiniz soru boş bırakılmış olarak kabul edilecektir.

6. Sınavın erişime açık olduğu süre içinde sınava bir kez giriş hakkınız vardır. Soruları cevaplandırmadan önce mutlaka bilgilendirme ve talimatları okumanız ve cevaplarınızı ona göre vermeniz gerekmektedir.

B.      Sınavın içeriği ve oturumların erişime açık olduğu zaman aralıkları ve süreleri hakkında bilgi

1.Ara Sınav (Achievement Examination 1) dört ayrı sınav oturumundan oluşacak olup tüm oturumların toplamı 100 (yüz) puandır. Her bir oturumun puanını ilgili oturumun başında görebilirsiniz. Oturumların sırası aşağıdaki gibidir.

1.      Dil Bilgisi ve Kelime Bilgisi (Grammar & Vocabulary)

2.      Dinlediğini Anlama (Listening Comprehension)

3.      Okuduğunu Anlama (Reading Comprehension)

4.      Yazma (Writing)

1.      Dil Bilgisi ve Kelime Bilgisi (Grammar & Vocabulary) Sınavı tek oturumluk bir sınavdır. Dil bilgisi sorularının bulunduğu bölüm üç veya dört kısımdan oluşabilir. Bu bölümde toplamda ortalama 25 soru bulunur. Kelime bilgisi sorularının olduğu bölüm ise iki veya üç kısımdan oluşabilir ve toplamda ortalama 20 soru bulunabilir. Oturumun süresi yaklaşık 30-40 dakikadır. Her bir sınavdaki net soru sayısını ve verilen süreyi öğrenmek için sınavın başında yer alan bilgileri okumayı ihmal etmeyiniz.

Tüm soruları okuyup cevaplandırabilmek için bir soru üzerinde çok fazla oyalanmamanız sınav süresini makul kullanmak açısından yararınıza olacaktır.

Dil Bilgisi ve Kelime Bilgisi Sınavı, 28 Kasım 2020 Cumartesi günü, 09:30-10:30 saatleri arasında öğrencilerin erişimine açık olacaktır. Bu zaman aralığı dışında sınava erişim veya cevaplandırmaya devam etmek mümkün değildir.

2.      Dinlediğini Anlama (Listening Comprehension) Sınavı farklı uzunluklarda dinleme metinleri (kayıtları) içeren iki veya üç kısımdan oluşabilir ve toplamda ortalama 20 soru bulunur. Oturumun süresi yaklaşık 15-30 dakika arasında değişebilir. Her bir sınavdaki net soru sayısını ve verilen süreyi öğrenmek için sınavın başında yer alan bilgileri okumayı ihmal etmeyiniz.

Dinlediğini Anlama Sınavı, 28 Kasım 2020 Cumartesi günü, 11:00- 12:00 saatleri arasında öğrencilerin erişimine açık olacaktır. Bu zaman aralığı dışında sınava erişim veya cevaplandırmaya devam etmek mümkün değildir.

3.      Okuduğunu Anlama (Reading Comprehension) Sınavı farklı uzunluklarda metinlerin bulunduğu iki veya üç kısımdan oluşabilir ve toplamda ortalama 25 soru bulunur. Oturumun süresi yaklaşık 30-40 dakikadır. Her bir sınavdaki net soru sayısını ve verilen süreyi öğrenmek için sınavın başında yer alan bilgileri okumayı ihmal etmeyiniz.

Okuduğunu Anlama Sınavı, 28 Kasım 2020 Cumartesi günü, 13:30-14:30 saatleri arasında öğrencilerin erişimine açık olacaktır. Bu zaman aralığı dışında sınava erişim veya cevaplandırmaya devam etmek mümkün değildir.

4.      Yazma (Writing) Sınavı, iki kısımdan oluşur. Her bir kısımda birer soru bulunur.

UYARI: Bu sınavda, sorulan soruya karşılık olarak başka kaynaklardan alıntılanmış cevaplar veya cümleler değil, kendi cevabınızı kendi cümlelerinizle özgün bir metin halinde yazmanız beklenmektedir. Yazılan metinler intihal tespit programları tarafından taranıp kontrol edilecektir. İntihal tespit edilen yazılar 0 (sıfır) puan alır.

Oturumun süresi yaklaşık 40-50 dakikadır. Her bir sınavdaki soru sayısını ve verilen süreyi öğrenmek için sınavın başında yer alan bilgileri okumayı ihmal etmeyiniz.

Yazma (Writing) Sınavı 28 Kasım 2020 Cumartesi günü, 15:00-16:00 saatleri arasında öğrencilerin erişimine açık olacaktır. Bu zaman aralığı dışında sınava erişim veya cevaplandırmaya devam etmek mümkün değildir.