Çukurova Üniversitesi | Aday Öğrenci | Web Posta

>  Site Haritası
2017-2018 Ç. Ü. YADYO HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA BİLGİ

2017 - 2018 AKADEMİK YILI Ç. Ü. YADYO HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA BİLGİ

2017-2018 akademik yılında Çukurova Üniversitesi’ne kayıt yaptıran ve eğitim dili tamamen (%100) veya kısmen (%30) İngilizce olan bölümlerde okuyacak öğrenciler, bölümlerine başlamadan önce Ç. Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu’nda (YADYO) bir yıllık hazırlık programına devam ederler. Bu öğrencilerden,

1. Hazırlık programından muaf olmak isteyenler için aşağıdaki koşullar geçerlidir.

1. Hazırlık programından muaf olmak isteyenlerin eğitim-öğretim yılı başındaki Yeterlik Sınavına girip başarılı olmaları gerekmektedir.

2. Yeterlik Sınavına girmek için, önce Düzey Belirleme Sınavına girip en az 50 (elli) almış olmak gerekir.

3. Düzey Belirleme Sınavı, 6 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 09:30’da yapılacaktır. Yeterlik Sınavı ise iki oturum halinde yapılacak olup ilk oturum 8 Eylül 2017 Cuma günü saat 09:30’da, ikinci oturum ise aynı gün saat 13:00’da yapılacaktır. Tüm öğrencilerin her iki oturuma girmesi gerekmektedir.

4. Sınav salonları ve öğrenci listeleri hem YADYO web sayfasında, hem de YADYO binasındaki panolarda duyurulacaktır. Sınava girecek öğrencilerin sınavın başlamasından 30 dakika önce sınav binasında bulunmaları ve isimlerinin yazılı olduğu sınav salonuna gitmeleri gerekmektedir.

5. Sınav başladıktan sonra gelen öğrenciler bir sonraki bölüme kadar sınava salonuna alınmazlar.

6. Sınavlara girebilmek için öğrenci kayıt belgesi ile fotoğraflı ve onaylı resmi bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) gösterilmesi şarttır. Fotoğraflı Ziraat Bankası kartı öğrenci kimlik belgesi veya resmi kimlik belgesi yerine kullanılamaz.

7. Öğrencilerin sınava gelirken kurşun kalem, silgi, kalem açacağı ve tükenmez kalem getirmeleri gereklidir.

8. Yeterlik Sınavı veya Düzey Belirleme Sınavına herhangi bir sebeple giremeyen öğrencilere mazeret sınavı hakkı verilmez.

9. YADYO İngilizce Yeterlik Sınavı soru örneklerine http://yadyo.cukurova.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

10. Yeterlik Sınavında başarılı olup hazırlık eğitiminden muaf olan öğrenciler 2017-2018 akademik yılında yerleştirildikleri programda okumaya doğrudan başlayabilirler.

2. Hazırlık programında okuyacak olan öğrenciler için aşağıdaki koşullar geçerlidir.

1. Hazırlık programında okuyacak olan öğrencilerin Düzey Belirleme Sınavına girmeleri şarttır.

2. Düzey Belirleme Sınavı, 6 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 09:30’da yapılacaktır.

3. Sınava girebilmek için öğrenci kayıt belgesi ile fotoğraflı ve onaylı resmi bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) gösterilmesi şarttır. Fotoğraflı Ziraat Bankası kartı öğrenci kimlik belgesi veya resmi kimlik belgesi yerine kullanılamaz.
  4. Düzey Belirleme Sınavına herhangi bir sebeple giremeyen öğrencilere mazeret sınavı hakkı verilmez.

5. Öğrenciler Düzey Belirleme Sınavında almış oldukları nota göre Düzey 1, Düzey 2, Düzey 3 veya Düzey 4’ten birine yerleştirilirler.

6. Ç.Ü. YADYO Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesine göre, Düzey 3 ve Düzey 4 öğrencilerinden gerekli koşulu sağlayanlar I. Dönem sonunda yapılacak olan Yeterlik Sınavına girebilirler. Ancak, Düzey 1 ve Düzey 2 öğrencilerinin bu sınava girme hakkı yoktur. Bu sebeple, Düzey Belirleme Sınavına girip bildiğiniz tüm soruları cevaplamanız ve seviyenize en uygun yere yerleştirilmeniz yararınıza olacaktır.

7. 2017-2018 akademik yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacaktır. Dersler ilk günden itibaren başlayacak olup devamsızlık kaydı tutulacaktır. Ç.Ü. YADYO Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesine göre, yabancı dil hazırlık programında derslere her bir yarıyılda toplam ders saatinin en az %85’i oranında devam etmek zorunludur. Her bir yarıyılda derslerin toplam ders saatinin en fazla %15’ine devam etmeyen öğrenci yabancı dil hazırlık sınıfında başarısız sayılır. Bu sebeple, hazırlık eğitimi alacak öğrencilerin 18 Eylül 2017 Pazartesi günü YADYO’da bulunması ZORUNLU ve ÖNEMLİDİR.

1. Türkçe eğitim-öğretim yapılan programlara kayıtlı olup isteğe bağlı olarak yabancı dil hazırlık programında okumak isteyenler için aşağıdaki koşullar geçerlidir.

3. Sınava girebilmek içinöğrenci kayıt belgesiilefotoğraflı ve onaylı resmi bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport)gösterilmesi şarttır. Fotoğraflı Ziraat Bankası kartı öğrenci kimlik belgesi veya resmi kimlik belgesi yerine kullanılamaz.

5. Öğrenciler Düzey Belirleme Sınavında almış oldukları nota göre50 kişilikkontenjan dâhilindeDüzey 1, Düzey 2, Düzey 3 veya Düzey 4’ten birine yerleştirilirler.

6. Ç.Ü. YADYO Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesine göre, Düzey 3 ve Düzey 4 öğrencilerinden, gerekli koşulu sağlayanlar I. Dönem sonunda yapılacak olan Yeterlik Sınavına girebilirler. Ancak, Düzey 1 ve Düzey 2 öğrencilerinin bu sınava girme hakkı yoktur. Bu sebeple, Düzey Belirleme Sınavına girip bildiğiniz tüm soruları cevaplamanız ve seviyenize en uygun yere yerleştirilmeniz yararınıza olacaktır.

7. 2017-2018 akademik yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacaktır. Dersler ilk günden itibaren başlayacak olup, devamsızlık kaydı tutulacaktır. Ç.Ü. YADYO Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesine göre, yabancı dil hazırlık programında derslere her bir yarıyılda toplam ders saatinin en az %85’i oranında devam etmek zorunludur. Her bir yarıyılda derslerin toplam ders saatinin en fazla %15’ine devam etmeyen öğrenci yabancı dil hazırlık sınıfında başarısız sayılır. Bu sebeple, hazırlık eğitimi alacak öğrencilerin 18 Eylül 2017 Pazartesi günü YADYO’da bulunması ZORUNLU ve ÖNEMLİDİR.

Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu
 Ziyaretçi sayısı: 22660