3. Uluslararası Herkes-için-Dil Konferansı Gerçekleştirildi

Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından her yıl düzenlenlenen “Uluslararası Herkes-için-Dil (Language-for-All)” konferansının üçüncüsü bu sene 17– 18 Ekim 2024 tarihinde Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde gerçekleştirilen bu akademik etkinlik Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ömer Korkut ve Rektör Başdanışmanı Sayın Doç. Dr. Metin Özkan katılımları ile gerçekleşmiştir.   Yurtiçi ve yurtdışından gelen değerli eğitimci ve araştırmacıların yer aldığı konferansın bu seneki teması “yapay zeka ve dil” olarak belirlenmiştir.

İki gün boyunca (4 salonda) süren bu akademik etkinlik, yabancı dil eğitimi ve öğretiminde yapılan yenilikçi çalışma ve araştırmaların yanı sıra, edebiyat ve çeviribilim gibi alanlardaki kültürel çalışmaların da katılımcılarla paylaşılmasına olanak tanıdı.

Uluslararası bu konferansa İngiltere’den Dr. Alessia Cogo, Hollanda’dan Dr. Emmanuel Keuleers ve ülkemizden Prof. Dr. Mehmet Demirezen, Dr. Caroline Fell Kurban ve Dr. Jonathan Maurice Ross çalışmaları ile kıymetli katkılarını sunmuşlardır.